категорії: стаття

Що коїться з україномовним футбольним телеефіром?

теґи: Євро 2012, Гімн України, телеефір, українська мова, український формат

        Ганебне явище, яке дозволяють собі ведучі програми «Великий футбол», є неприпустимим з огляду на міжнародний контекст трансляції. Гідність громадянина будь-якої країни вимагає підвестися під час виконання Гімну своєї держави. Що ж ми бачимо натомість? Багатомільйонна аудиторія стала свідком зневажливого ставлення до цінностей, які сповідує народ України. Патріотично налаштовані  діти зі Львова виконали Гімн України, а ефір телеканалу «Україна» просів. І це не дивно, бо ж просідання закладено у редакційну політику. Віднедавна, у своєму бажанні зросійщити телеефір, нам нав`язують формат низькопробних ток-шоу а ля «русский». З українських фахівців ніхто не хоче братися за менш професійну роботу, тож ведучих для російських проектів телеканал виписує з Москви. Стає очевидним, що росіянину-ведучому не до снаги наш Гімн. Тоді мені цікаво знати, хто ж наповнював студію телеканалу «Україна»? Бо ж ні в кого з присутніх не здригнулося серце в патріотичному пориві!

        Я вважаю, що громадськість має повстати проти такої зневаги до майбутнього України. Адже молоде покоління, святкуючи перемогу нашої збірної, в емоційному пориві виконує Гімн України! Редакційна ж політика телеканалу «Україна» такого піднесення не схвалює. Як відомо, діти будь-якої країни складають генофонд майбутнього своєї держави. Та редакція каналу, що виборов право транслювати матчі «Євро-2012», відверто ігнорує державні символи України. Тобто, цінності дітей України не є пріоритетними у роботі редакційної колегії. Постає питання, чи не повинна втрутитися держава, та й відібрати в телеканалу таке «Велике…» право на український Єврофутбол? Ще не пізно! «Ще не вмерла Україна!...»

        Як на мене, то депутатам варто негайно звернутися із відповідним поданням до Конституційного суду України. А той має у терміновому порядку скасувати рішення Нацради з питань телебачення. А відтак передати таке почесне право більш гідним телеканалам, що є в українському телепросторі. На противагу російським ток-шоу, навіть, Савік, і той більший патріот України, аніж редакційна політика України.